NAC presenteert derde tenue ter ere van bevrijding Breda

by BertEnErnie123

3 Comments

  1. BertEnErnie123 on

    Ook het derde shirt refereert aan de Poolse bevrijding. Op de zwarte print is een memorabele foto te zien van een vriendschappelijke wedstrijd aan de Beatrixstraat tussen Breda (met onder andere een groot gedeelte aan NAC-spelers) en de Poolse bevrijders. Een van de spelers die deze dag vermoedelijk in actie komt is Alfred ‘Freddy’ Wieliszek, die uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardig NAC-speler en wordt bekleed als lid in de ridderorde van Oranje Nassau en als ereburger van de stad.

    Het shirt is het derde shirt in een reeks die memoreert aan de bevrijding van Breda 80 jaar geleden. Het thema van het eerste shirt is ‘herdenken’. Op het gele thuisshirt wordt de kenmerkende diagonale baan gevormd door woorden van dank in het Nederlands én Pools én de namen van veertig soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van Breda.

    Op het witte uitshirt is een compilatie van verschillende foto’s te zien van de Poolse strijders en het feestvierende Bredase volk op de Grote Markt. Het thema is ‘vieren’. Met ook nog een samensmelting van het Poolse wapen met de adelaar en de drie Bredase kruizen terug te vinden op het shirt.

    In de nek van het thuisshirt staat de NAC-leus ‘Nooit Opgeven Altijd Doorzetten’ en in het uitshirt is dat vertaald naar het Pools.

    Een speciaal woord van dank gaat uit naar ontwerpster Myrthe Koppelaar en Wendy Dujardin van het Maczek Memorial Breda.

    [Link naar bovenstaande tekst op de website van NAC](https://www.nac.nl/nieuws/nac-viert-bevrijding-van-breda-met-uniek-derde-tenue)

  2. Competitive-Ad-498 on

    Top! Generaal Stanisław Maczek bevrijdde Stadskanaal in april 1945. Kan je zien hoe lang het nog duurde voordat ook noord Nederland bevrijd werd.

Leave A Reply