Cijfers: Vizier niet op scherp, toch bouwt Farioli op aanspeelpunt Brobbey

by Chronicbias

3 Comments

  1. BertusHondenbrok on

    Ook wel interessant dat Ueda het qua gecreëerde kansen helemaal niet zo slecht doet tov andere spitsen.

    Brobbey is gewoon een goeie spits. Het afmaken is niet om over naar huis te schrijven, hij is vaak erg wild natuurlijk. Is ondanks zijn fysiek ook niet een geweldige kopper.

    Maar het is toch heerlijk voor een 6 of een CV dat je van achteruit direct een bal op je spits kan inspelen en dat ie eigenlijk altijd wel aangenomen en gecontroleerd kan worden omdat je vrijwel zeker weet dat Brobbey z’n duel wint? En dan doet ie er vaak ook nog iets goeds mee. Hij is technisch niet zo vaardig aan de bal als een Luuk de Jong maar het is vaak wel heel functioneel.

    Zeker in de Eredivisie met al die slappe verdedigers is het echt een luxe om zo’n gozer op te kunnen stellen. Weghorst is een lekkere pinchhitter maar Brobbey is gewoon completer.

  2. Brobbey is sterk en… kan niet passen, afmaken, koppen.. niets wat een goede spits kan.

    Brobbey zou niet mistaan bij een twente of Utrecht maar is voor Ajax echt te licht.

  3. Brobbey is hard nodig bij Ajax omdat de opbouw over het middenveld heel matig is, vooral als Klaassen weer in de basis komt. Sinds Schreuder al speelt Ajax alleen goed als de verdedigers direct de aanvallers kunnen inspelen en als ze niet opbouwen over het middenveld.

    Maar ja, het beroerde afronden van Brobbey gaat niet voorbij van de ene op de andere dag. Op je 20ste moet je dat wel een keer hebben geleerd. Hij is een puur aanspeelpunt in de spits. Als Ajax daar tevreden mee is dan prima. Op dit moment in ieder geval niet het slechtste onderdeel van het team.

Leave A Reply