Oud-voetballer Johan Neeskens overleden

by Sinterklaaz1234

5 Comments

  1. Man toch….Erg jong ook nog.

    Een van de hardste uit de tijd dat voetbal nog echt hard was.

  2. JohnPlayerSpecialRed on

    Heel droevig nieuws. Opnieuw een icoon dat veel te vroeg overlijdt. Sterkte aan alle nabestaanden.

  3. In alle opzichten een aparte man. Als voetballer al, als trainer ook, en als mens – als ik de verhalen moet geloven – ook.

    Was assistent van het Nederlands elftal onder Rijkaard dat prachtig speelde en door pure pech de Europese titel misliep na die bizarre penalty-wedstrijd tegen de Italianen. En later ook assistent bij Barcelona, Champions League gewonnen. Er wordt nog wel eens gezegd dat Neeskens het tactische brein achter coach Rijkaard was.

    Op eigen kracht vooral obscure Zwitserse en Duitse clubjes getraind en op latere leeftijd nog een jaartje in Zuid-Afrika. Maar ook 4,5 jaar lang NEC. Waarmee hij Europees voetbal haalde, maar toen dat niet herhaald kon worden ontslagen werd. Nooit begrepen dat hij daarna niet bij andere Nederlandse clubs de kans kreeg, maar Neeskens zal zelf een prima tijd bij Barcelona hebben gehad als assistent.

    Andere rariteit: Er voetbalt in Spanje ene John Neeskens Ramirez. John Neeskens beweert zelf dat Johan zijn vader is, maar Johan heeft dit altijd ontkent.

Leave A Reply