Eredivisieclubs met puntenaantallen en Opta ratings van tegenstander

by Tygret

4 Comments

  1. Even snel in elkaar gehobbied. Het leek me interessant om te zien hoe de puntenaantallen zich verhouden tot de moeilijkheid van de tegenstanders, voor dit laatste heb ik de teamratings van Opta gepakt. Het plaatst de punten van RKC, PSV en Ajax bijvoorbeeld wat meer in de context. Utrecht lijkt het oprecht heel goed te doen. Van de degradatiekandidaten lijkt het dus bij NEC wel mee te vallen met hoe erg het is, NAC lijkt nog verrassend goed te scoren. Fortuna en Heracles moeten zich mogelijk wel zorgen maken, en zeker Almere City.

  2. Leuk gedaan! Ook leuk om hier halverwege het seizoen nog eens naar te kijken. Wordt er ook rekening gehouden met thuisvoordeel?

    Alleen kan je niet beter voor alle clubs het gemiddeld aantal punten per wedstrijd pakken in plaats van extrapoleren bij de clubs die wedstrijden minder hebben gespeeld?

    Zeker bij Ajax, die 25% minder wedstrijden hebben gespeeld dan de meeste andere clubs, ontstaat zo wel erg veel onzekerheid.

  3. Duncan_Sarasti on

    Kijk, dit vind ik interessante content.

    Het is overigens het vermelden waard dat zelfs op het einde van het seizoen er naar verwachting een rechte lijn te zien is tussen deze twee variabelen, omdat je niet tegen jezelf speelt. Dus de tegenstanders van de sterkste ploeg hebben gemiddeld een lagere rating dan die van de zwakste ploeg. In het schaken maakten mensen soms het grapje “Het is logisch dat Magnus Carlsen alles wint. Hij heeft het veel makkelijker dan de rest – hij hoeft niet tegen Magnus Carlsen te spelen!”

    Al vermoed ik dat het verschil aan het einde wel kleiner is dan 73-80. Ik weet niet hoe OPTA rankings werken.

Leave A Reply